Sinds november 2021 is Monique Schutte in Lochem een Menstruatie Uitgifte Punt (MUP) begonnen. Ze verstrekt gratis menstruatie en verzorgingsproducten aan mensen die het financieel moeilijk hebben.

”Er is in Nederland en ook in Lochem best wel veel armoede en als je weinig geld hebt voor eten dan is het kopen van maandverband niet te doen dan moet je kiezen tussen eten of maandverband, menstruatie armoede dus” aldus Monique. Via de Stichting Armoede Fonds, een aantal winkeliers en inwoners van Lochem krijgt Monique producten die ze kan verstrekken. Via een telefoonnummer die is aangemaakt voor het MUP kan er worden gebeld of een bericht gedaan worden met wat er nodig is, daarna maakt Monique een pakket klaar en laat weten als dit klaar staat om af te halen. ”Er is dus geen persoonlijk contact en het is anoniem op het telefoon nummer na. Ook hou ik geen administratie bij over wie er contact opneemt”.

Monique hoopt dat door de aandacht in de media er nog meer mensen bereikt kunnen worden die het financieel moeilijk hebben om ze zo te helpen aan spullen die bij de menstruatie en verzorging horen. Ook hoopt ze mensen te bereiken die spullen willen doneren. Informatie en contact met Monique opnemen kan via de MUP telefoon: 06 23284666.