Fastfoodketen McDonald’s wil een nieuw restaurant openen in het buitengebied van Zutphen. De gemeente publiceerde vlak voor kerst de vergunningaanvraag voor de bouw van een nieuw restaurant aan de Lochemseweg 16 in Warnsveld. Op deze plek zit nu schnitzelcafé ’t Ooievaarsnest.

En voorlopig zal dat ook nog wel zo blijven, benadrukt Arie Maalderink, de eigenaar van het perceel aan de Lochemseweg in Warnsveld, tegen Omroep Gelderland. “Er is een bouwvergunning aangevraagd door McDonald’s, dat is het. Veel meer kan ik er niet over zeggen.” Maalderink zou zijn perceel wel willen verkopen. Het zal enige tijd duren voor duidelijk is of de bekende fastfoodketen de vergunning ook daadwerkelijk krijgt. Er kunnen nu zienswijzen worden ingediend en als er een besluit is genomen, kunnen betrokkenen nog bezwaarschriften indienen.

De bouwaanvraag zorgt volgens Maalderink voor veel speculaties en dat betreurt hij. “De eigenaren van ’t Ooievaarsnest krijgen telefoontjes van mensen die willen weten of hun feest daar nog wel kan doorgaan. Er is alleen nog maar een bouwaanvraag. Nogmaals, voorlopig verandert er helemaal niks.”

Dat Maalderink er wel oren naar heeft om zijn perceel te verkopen, heeft volgens hem te maken met zijn leeftijd. “Je komt op een punt dat je gaat nadenken over je onroerend goed. Wat wil ik daarmee? Verkopen is dan een optie.” Volgens hem zien de bouwplannen van McDonald’s er goed uit.

© Foto: Google Streetview