De voormalige woonzorglocatie ’t Weerdje in Doetinchem is in beeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente onderzoekt de komende weken hoeveel het kost om de locatie gereed te maken voor tussen de 250 en driehonderd personen aldus REGIO8.

“Er is naar verwachting een behoorlijke investering nodig voor bijvoorbeeld de verwarming, brandveiligheid en het opknappen van de keukens en ruimtes”, laat de gemeente Doetinchem weten. In de voormalige woonzorglocatie aan de Dichterseweg zouden ongeveer honderd kamers geschikt zijn als opvanglocatie. In elke ruimte kunnen dan maximaal drie personen verblijven. De gemeente verwacht ongeveer een maand nodig te hebben voor het onderzoek. “Naast zekerheid over de kosten, willen we ook zeker weten dat de opvangplekken daadwerkelijk nodig zijn”, meldt de gemeente. “We beslissen over een aantal weken definitief of in ’t Weerdje vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden opgevangen.”

Eerder wees de gemeente al een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan in Gaanderen, het voormalige verpleeghuis Sint Jozef. Inmiddels is deze locatie opgeknapt en in gereedheid gebracht om de eerste vluchtelingen op te vangen.

Foto: REGIO8