© Foto: Johan Braakman

Het was een geweldige ervaring voor de leerlingen van groep vijf en zes van basisschool “De Klimtoren” in Drempt om acht weken lang samen te werken met muziekvereniging Hummelo en Keppel. Dit muziekproject werd mede mogelijk gemaakt door combinatiefunctionaris van de gemeente Bronkhorst, Miranda Loff.

Muziekvereniging Hummelo en Keppel liet de kinderen kennismaken met de wereld van de fanfare. Ze leerden van juffrouw Sonja, de muziekdocent van de school. Wat een fanfare is, wat doet een fanfare doet en welke instrumenten er worden bespeeld. Ze mochten zelf ook allerlei instrumenten uitproberen en kiezen welk instrument ze het leukst vonden om te spelen. Met hulp van leden van de muziekvereniging oefenden ze elke vrijdagochtend een stukje van het bekende liedje “We Will Rock You”. Op de laatste dag van het project, afgelopen vrijdag, lieten de leerlingen vol trots hun resultaat horen aan hun ouders en andere belangstellenden.

Het was een spetterend optreden dat veel applaus kreeg. Maar dat was nog niet alles; de kinderen en hun ouders werden ook uitgenodigd om een keer mee te doen met een echte repetitie van de muziekvereniging. Het was een fantastische afsluiting van een leuk en leerzaam project.

Meer foto’s in ons fotoboek