In de Kleine Garve in Lochem staan op dit moment rekken met kleding, schoenen, speelgoed en andere dagelijkse benodigdheden die gratis worden aangeboden aan iedereen die dat wil of nodig heeft. Mensen kunnen ook spullen brengen die ze zelf niet meer nodig hebben.

Op dit moment Liggen er vooral spullen voor kinderen. Denk hierbij aan kleding, schoenen, en speelgoed. Maar ook voor volwassen valt er genoeg te vinden en/of brengen. Denk hierbij aan huishoudelijke producten, kleding en etenswaren. Dit is allemaal te vinden in de hal van de Kleine Garve, Groene Kruisstraatje 4 in Lochem. Iedereen kan op werkdagen binnenlopen van 08.00 uur tot 18.00 uur tot aan de kerstvakantie. Daarna evalueert en bekijkt de organisatie of dit initiatief langer door kan gaan. “Op dit moment loopt het goed. Alles is overzichtelijk en de verhoudingen tussen geven en/of nemen is goed”, vertelt juf Sandra die dit initiatief coördineert. “Iedereen vindt het een goed initiatief en is enthousiast”.

Dit nieuwe initiatief in bedacht door moeder Meral tijdens gesprekken bij Ouder en Kind café ‘de Huiskamer’, wat 4 oktober dit jaar is geopend in Lochem. “Mensen praten daar met elkaar en tijdens die gesprekken is dit idee ontstaan en tot uitvoering gebracht”, Vertelt Sandra enthousiast. Het Ouder en Kind café ‘de Huiskamer’ is een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen in Lochem. ‘De Huiskamer’ heeft vooral het doel om ouders met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt door het geven van workshops, voorleesochtenden en creatief bezig zijn. Kijk voor meer informatie op huiskamerlochem.nl

© Foto: RTV Ideaal