The Opposites, Miss Montreal, Steffen Morrison, Santa Feria (CL) een jodelworkshop, de 85cc-klasse, Ladies Cup en nog veel meer acts en crossklassen zijn toegevoegd aan de line-up voor de Zwarte Cross 2023. Met deze reeks nieuwe acts staat zo’n tachtig procent van de line-up van Nederlands grootste festival vast. Donderdag werden er weer vijfenveertig nieuwe namen aan het kleurrijke en diverse programma toegevoegd. Daarnaast is er ook nog nieuws voor de crossfans, want zij kunnen dit jaar uitkijken naar twee nieuwe crossklassen. Jonge talenten van 11 t/m 14 jaar knappen over de Schans met 85cc-motoren en de dames maken zich op voor een heftige strijd in de Ladies Cup.

Fans krijgen waarschijnlijk ‘Slapeloze Nachten’ nu ze weten dat Willem de Bruin en Twan van Steenhoven samen het ‘Licht Uit’ doen op de Zwarte Cross. Deze publiekslievelingen, beter bekend als The Opposites, zijn al een kleine 20 jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene. In 2014 besloot het duo te stoppen. Dat jaar stampten ze nog wel de pollen uit de weide voor het Hoofdpodium. Nu zijn Willem en Big2 terug voor een legendarische show.

Het crossprogramma is ook compleet en alle leeftijdscategorieën komen vol gas voorbij gescheurd. De Calimero klasse (5 t/m 9 jaar – 50cc), 125cc, 250cc en 500cc staan dit jaar wederom op het programma. Daarnaast worden er door de organisatie ook twee nieuwe klassen bekendgemaakt. Dit jaar maakt de jeugd tussen de 11 en 14 jaar hun debuut op de Zwarte Cross in de 85cc-klasse en is er een speciale Ladies Cup, waarin alle Nederlandse toppers uit de damescross aanwezig zullen zijn. De 85cc, 125cc, 250cc en 500cc maken onderdeel uit van het Open Nederlands Kampioenschap. Ook aan ludieke crossklassen geen gebrek, want dit jaar maken de Bromfiets-, Wegrace-, Special-, Zwaargewicht-, Helden- en Eureka-klasse deel uit van het crossprogramma.

© Foto: De Feestfabriek