© Foto: Slingeland Ziekenhuis

De financiering voor de bouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis aan de rand van Doetinchem is definitief rond. In totaal liggen de kosten voor het nieuwe ziekenhuis rond de 185 miljoen euro, de bouw moet in augustus dit jaar beginnen.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor het Slingeland, en daarmee voor de zorg in de Achterhoek en Liemers”, zo laat Paul Nijssen, lid van de Raad van Bestuur weten. “Dankzij de financiële afspraken kunnen we starten met de bouw van het nieuwe ziekenhuis en daarmee met het creëren van een toekomstbestendige zorgomgeving voor inwoners van deze regio.” Ruim 100 miljoen euro wordt gefinancierd door Rabobank, ING en het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ). Het overige gedeelte van de bouwkosten, zo’n 85 miljoen euro, komt uit eigen middelen van het Slingeland.

Het huidige gebouw aan de Kruisbergseweg is sterk verouderd. Daarom wordt er bij de A18 en N317 een nieuw ziekenhuis gerealiseerd. Het nieuwe gebouw moet in totaal een vloeroppervlak krijgen van ongeveer 31.000 m2. Naast een volwaardig ziekenhuis komt er ook een revalidatiecentrum van Sensire op de nieuwe locatie van het Slingeland. “En er komt een geïntegreerd kind centrum”, laat het Slingeland weten. “Waarin verloskunde en kindergeneeskunde worden samengebracht met eerstelijns zorg zoals jeugdzorg.”

Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis, Otwin van Dijk, is de samenwerking met de partners van groot belang voor een succesvol traject: “Zodat het nieuwe ziekenhuis straks naadloos aansluit op de behoefte en het zorgaanbod in de Achterhoek. De plannen zijn veelbelovend. Ik kijk ernaar uit om hier samen verdere invulling aan te geven.”

De nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gaat in augustus 2024 van start. De verwachting is dat het gebouw eind 2026 opgeleverd wordt.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8