© Foto: REGIO8

Joris Nieuwenhuis vertrekt bij wielerploeg Baloise Trek Lions en kiest voor een nieuwe uitdaging binnen het veldrijden. De 28-jarige wielrenner uit Zelhem en zijn Belgische team zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan.

“Ik zat zeker op mijn plek en het was voor mij echt een hele moeilijke keuze om te maken”, aldus Nieuwenhuis. “Het ging ook zeker niet over één nacht ijs.” Over wat de nieuwe uitdaging is, kan en mag de Zelhemmer op dit moment nog niets zeggen. Hij is afhankelijk van de communicatie van zijn nieuwe ploeg. Wel laat hij weten in het veldrijden actief te blijven. Volgens Belgische media gaat de Achterhoeker aan de slag bij een nieuwe crossploeg.

“Ik heb een kans gekregen die ik niet kon weigeren, een nieuwe uitdaging waar ik naar uitkijk”, laat Nieuwenhuis weten. Ook de financiële situatie bij zijn voormalige werkgever speelde een rol. “Vanuit de ploeg waren er niet meer de financiële mogelijkheden door het wegvallen van een van de sponsoren. We hebben het afgelopen seizoen als ploeg zo goed gereden dat van iedereen de waarde omhoog is gegaan.”

Nieuwenhuis laat met Baloise Trek Lions de ploeg achter die ervoor zorgde dat hij de liefde voor de fiets weer terugvond: “Daar ben ik ze ook heel dankbaar voor en daar heb ik het de afgelopen dagen veel met de mensen van de ploeg over gehad. Ik heb gezegd: ‘Ik ben zo blij dat ik bij jullie terecht ben gekomen op het moment dat ik twijfelde of ik nog wel verder zou willen in het wielrennen’, het team was echt een fijne plek.”

De Zelhemse veldrijder beleefde afgelopen seizoen zijn beste ooit met een zilveren medaille op het WK, het winnen van het Nederlands kampioenschap en een tweede plek in het klassement van de Wereldbeker. Als het aan Nieuwenhuis ligt was dat geen eenmalig succes: “Mijn doel is om in het veldrijden een stap te zetten. Het gaat moeilijk worden om het vorige seizoen te evenaren, maar het is wel echt mijn doel en ik ga er ook voor.”

Naast het veldrijden heeft Nieuwenhuis nog een tweede liefde, gravel. Bij zijn nieuwe ploeg krijgt hij daar ook de ruimte voor. “Daar haal ik heel veel plezier uit en ik heb ook het idee dat ik daarin nog enorm kan verbeteren en mooie dingen kan laten zien”, schetst de Achterhoeker.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8