De boerenrockers van Normaal willen op Hemelvaartsdag in 2022 weer een groot openluchtconcert geven op het terrein van de Tractorpulling in Lochem. Het concert van dit jaar werd afgelast.

“Høken, brekken en angoan, stampensvolle en dampende feesttenten, liters bier en natuurlijk alle ‘anhangers’”, zo begint concertorganisator Mojo de aankondiging van het concert. “Na het optreden in Lochem in 2019, waar de Achterhoekse rockband speelde voor een uitzinnig en uitverkocht veld vol twintigduizend Anhangers, is er genoeg reden om opnieuw een feest te bouwen in het kader van Olderwets Høken.” Naast Normaal zijn onder andere DI-RECT, BZB en Sloper te zien in Lochem.

De kaartverkoop voor het evenement op Hemelvaartsdag begint vrijdag om 11.00 uur. Dit jaar werd het geplande concert voor 11 september van Normaal vanwege de coronamaatregelen afgelast. Destijds werd door Mojo aangegeven dat er gezocht ging worden naar een andere datum voor het optreden. Normaal laat op hun eigen site weten dat kaartkopers van het geannuleerde concert de mogelijkheid krijgen om met voorrang tickets in de pre sale van donderdag te kopen.