Michael Ogubai volgt Hans Martijn Ostendorp op als algemeen directeur van De Graafschap. Hij was al als manager MVO in dienst bij de Doetinchemse voetbalclub, nu vormt hij met de technische man Peter Bijvelds en financieel directeur Hans Mol de directie op De Vijverberg.

“Ik weet als geen ander waar de kansen en uitdagingen liggen voor De Graafschap”, laat Ogubai, sinds 2020 als manager MVO in dienst bij de club, weten. “Daar ga ik samen met Hans en Peter en de collega’s mee aan de slag. Voor de lange termijn ligt er enorm veel potentie en perspectief om De Graafschap zowel sportief als zakelijk op volwaardig eredivisie niveau te krijgen. Daarbij is het belangrijk dat een groter percentage van onze begroting naar het voetbal gaat in de vorm van een groter spelersbudget. Op de korte termijn gaan wij als directie de focus leggen op heldere ambities, doelstellingen en een bijbehorend plan van aanpak voor de complete organisatie.”

De aanstelling van Ogubai volgt op een sollicitatieprocedure waarin zich in totaal vijftig kandidaten hebben aangemeld. De raad van commissarissen meldt in een persbericht dat hij na twee gespreksrondes en een onafhankelijk assessment als beste kandidaat naar voren kwam: “We zijn absoluut niet over één nacht ijs gegaan. Michael heeft een ijzersterke indruk achtergelaten in onze gesprekken en kwam ook als allerbeste uit dat externe assessment.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media