© Foto: Gerrie Evers

Het was zondag goed vertoeven op de Motorsportaccommodatie de Langenberg in Zelhem bij de 50e NK/ONK trial die door de ZAMC georganiseerd werd. Werd er in de dagen voorafgaand nog volop gespeculeerd over de aanpassingen aan non-stops en maatregelen aan terrein in verband met de natte weersomstandigheden. Gelukkig was het op zaterdag tijdens de opbouw en zondag op de wedstrijddag zonnig weer.

Liefst 75 deelnemers hadden zich vooraf aangemeld, waarbij het volledige KM trialteam uit Duitsland en enkele Belgische deelnemers. Vooral bij de beide topklassen Inters 1 en Inters 2 leverde dat mooie strijd om de ereplekken. Liefst 24 ZAMC leden stonden op de deelnemerslijsten bij de ONK en NK jeugd, drie daarvan stonden zelfs op de allerhoogste podiumtrede, pal vóór het fraaie nieuwe ZAMC spandoek.

Michel van Tilburg was als ‘sluwe vos’ de sterkste bij de ONK-Nationalen, Woudt Nijhuis was ’the best off all’ bij de ONK-Sportklasse A. Sjouke Hylkema was ”een klasse apart’ bij de Pupillenklasse. Bekers, bloemen en een welverdiend applaus werden gretig in ontvangst genomen.