De eerste Open Avond van het Grensland College op woensdag 16 februari jongstleden heeft veel bezoekers getrokken. Ondanks het stormachtige weer, kwamen veel geïnteresseerden richting het Raadhuis van Winterswijk om zich te oriënteren op de 4 praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen die per september 2022 bij het Grensland College worden aangeboden.

De Associate degree (Ad)-opleiding Sociaal Werk is nieuw in het aanbod en trok gelijk veel bekijks. Met name mensen die al in zorg en welzijn werkzaam zijn en met deze tweejarige deeltijdopleiding verder willen in hun vakgebied, kwamen zich infomeren. Ook voor de Ad Management was veel animo. Dit is een opleiding die in twee jaar (toekomstig) leidinggevenden leert hoe zij nog beter kunnen worden in hun vak. De Engineering-opleiding werd tevens goed bezocht, zowel door HR-afdelingen van werkgevers als door werknemers die naast hun werk willen doorstuderen.

Dave Mateman, opleidingsmanager bij de HAN en verantwoordelijk voor de Ad-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek kijkt terug op een geslaagde eerste open avond. “Onze opleiding biedt een mix van bouw en installatietechniek, ideaal voor werknemers die een stap in hun loopbaan willen zetten of voor mensen die willen zij-instromen in onze branche, want de tekorten aan mensen in bouw en installatietechniek zijn groot. Doordat het Achterhoeks Talentenfonds Opijver ook aanwezig was, kon ik geïnteresseerden in onze opleiding direct doorverwijzen. Geweldig dat zij in de financiering van dit soort opleidingen kunnen voorzien.”

In april vinden de Masterclasses voor met name werkgevers plaats voor alle 4 opleidingen, eind mei wordt er een tweede open avond georganiseerd. Op de website www.grenslandcollege.nl komt alle informatie te staan.

Foto: Open avond Grensland College