In september opent Careaz de gloednieuwe woonzorglocaties Antoniushove en Rapenburgerhof in Lichtenvoorde. Deze nieuwe woonomgeving staat voor verandering in de ouderenzorg. Voordat de deuren officieel openen, kunnen inwoners van Oost-Gelre al even rondkijken op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur. Daarnaast is iedereen welkom die interesse heeft in werken in de ouderenzorg en zich wil laten informeren over de werk- en opleidingsmogelijkheden binnen Careaz.

De inrichting van de nieuwe gebouwen is zo opgezet dat de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De 104 nieuwe appartementen hebben een woonkamer met pantry, slaapkamer en een ruime badkamer waar ook zorg gegeven kan worden aan bijvoorbeeld bewoners in een rolstoel. Daarnaast is er ook ruimte om een eigen wasmachine te plaatsen. Alle appartementen hebben royaal zicht op de tuin of het centrum van Lichtenvoorde. Careaz koestert het contact met ouderen en hun naaste familie. Onze ‘noabers’, de wijkbewoners, zijn ook van harte welkom op de locaties. Bijvoorbeeld bij activiteiten of in het Grand Café. Zo ontstaan zowel binnen deze locaties, als daarbuiten, waardevolle ontmoetingen die het dagelijkse leven van ouderen verrijken.

Careaz werkt vanuit positieve gezondheid, waarbij vooral gekeken wordt naar wat iemand wél kan. Iedere bewoner heeft zijn eigen ruime appartement met respect voor privacy. Dit alles binnen de veiligheid en sociale samenhang van woonclusters, waar ook gemeenschappelijke ruimtes zijn. De zorg die nodig is wordt in de vorm van arrangementen van zorg, behandeling en diensten aangeboden.

Foto: Careaz