© Foto: Gemeente Oost Gelre

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald, wat een waardering is voor de inzet op de samenwerking om de veiligheid daar te verbeteren. Volgens Certificeringsinstituut KIWA heeft Laarberg een effectief beleid om het terrein schoon, heel en veilig te houden.

KIWA voerde dit voorjaar een veiligheidsenquête uit onder de ondernemers, verzamelde gegevens van de gemeente, politie en brandweer, en inspecteerde het terrein. Dit resulteerde in een goedgekeurd plan voor de komende drie jaar, met nadruk op verkeerssituaties, brandveilige opslag, en voorlichting over criminaliteit. “Dit certificaat laat wederom de enorme betrokkenheid van de ondernemers op Laarberg zien. Samen werken ze aan een veilig en aantrekkelijk bedrijventerrein,” aldus Wethouder Arjen Schutten.

Bart Wopereis, voorzitter van Vereniging Van Eigenaren Laarberg, is tevreden. “We streven naar een terrein dat leefbaar en aantrekkelijk is voor bezoekers en medewerkers. Het KVO speelt hierin een belangrijke rol. De korte lijntjes tussen de samenwerkingspartners zijn bijzonder waardevol.”