Active Living Orion heeft de reguliere competitie afgesloten als ongeslagen koploper in de eredivisie. De volleyballers uit Doetinchem wonnen de laatste wedstrijd zaterdagavond met 3-0 tegen Numidia Topvolleybal Limburg.

De Doetinchemmers hadden in de eigen Topsporthal weinig moeite met de ploeg uit Limburg. Net als in alle andere competitieduels in 2022 gaf Orion ook ditmaal geen set weg. Wel bleef Numidia qua score redelijk in de buurt (25-23, 25-21 en 25-20). “Het is dit jaar allemaal nog 3-0 geworden”, weet ook aanvoerder Stijn Held, die blij is dat de reguliere competitie nu ten einde is. “Dan tellen al die overwinningen tegen makkelijkere teams ook niet meer mee.”

In de kampioenspoule strijden vier ploegen om twee finaleplaatsen. In die finale wordt de landstitel vergeven. “Je merkt binnen het team dat we heel veel zin hebben in de volgende fase van het seizoen”, aldus Held. “Je hebt dan ook niet meer zoveel aan die ongeslagen status. Het gaat om zes wedstrijden, dus je moet er direct staan. Het is interessant om te zien wat er gebeurt met de teams als er wat druk bij komt kijken. Als je nu een paar keer verliest, kan het zo maar zijn dat je de finale niet haalt.”

Kampioenspoule
De kampioenspoule start voor Orion, ook finalist in de strijd om de beker, zaterdagavond om 20.00 uur met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De Zuid-Hollanders plaatsten zich op de laatste speeldag voor de beslissende fase van de competitie. Naast Sliedrecht Sport en Orion strijden ook Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus nog om het kampioenschap.

it bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8