Twee medewerkers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst, de 6 leden van de leerlingenraad van Dorpsschool Halle en groep 5 tot en met 8 van Dorpsschool Halle hebben reflecterende fietshesjes gekregen. De overhandiging vond donderdagmorgen plaats.

De reden voor het uitdelen van de reflecterende fietshesjes is de provinciale weg die dwars door Halle loopt. ”De school, ouders, leerlingen en Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst willen een zo veilig mogelijke verkeerssituatie creëren voor degene in de donkere dagen naar school fietsen en ook in het donker naar huis fietsen. Ook bij uitstapjes kunnen de veiligheidshesjes ingezet worden om leerlingen een zo veilig mogelijk te verplaatsen” aldus schooldirecteur Rick Wolsink.

Muis (groep 8) Dex & Beer (groep 7), Evi en Iris en Rosa (groep 5) zijn de 6 leden van de leerlingenraad. Zij wilden voor alle kinderen van groep 5 tot en met 8 veiligheidshesjes aanschaffen voor een veilige schoolgang. Er wonen veel kinderen in het buitengebied van Halle die in het donker naar school moeten fietsen. Ook de smalle provinciale weg, dwars door Halle, zorgt voor situaties die minder veilig kunnen zijn. Ook wil de leerlingenraad en de school ervoor zorgen dat de schoolroute voor alle leerlingen zo veilig mogelijk is. De leerlingenraad heeft contact gelegd met Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst om hierin samen te werken. De leerlingenraad heeft samen met Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst de kosten op zich genomen.

© Foto: Dorpsschool Halle / Rick Wolsink