De zeventienjarige Doetinchemse die zaterdagavond om het leven kwam bij een ongeval in Westendorp zat op het Graafschap College. Op het gebouw waar zij les had is een herdenkingsplek ingericht.

“Studenten en medewerkers zijn diep geraakt”, laat een woordvoerder van het Graafschap College weten in een statement. “We leven mee met de nabestaanden. Binnen de opleiding heeft het alle aandacht.” Op de school waar het meisje les volgde, aan de Maria Montessoristraat, is een condoleanceruimte ingericht waar mensen hun steun kunnen betuigen. Ook is er op de plek waar het ongeval plaatsvond in het buitengebied van Westendorp een gedenkplek ontstaan.

Het zeventienjarige meisje kwam zaterdagavond om het leven bij een ongeval op de Smoddedijk. Drie andere inzittenden, uit Varsseveld en Aalten, raakte daarbij ernstig gewond. De politie kan geen nieuwe informatie geven over hun toestand. Ook over de toedracht van het incident geeft een woordvoerder nog geen update. Er wordt momenteel onder meer onderzoek uitgevoerd naar mogelijke technische mankementen in het voertuig.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)