© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap is vrijdagavond onderuit gegaan op bezoek bij NAC Breda. De formatie van trainer Richard Roelofsen ging met 2-0 onderuit, waardoor deelname aan de play-offs verder uit zicht is geraakt voor de Achterhoekers.

Het duel in het kolkende Rat Verlegh Stadion begon met veel kansen voor allebei de ploegen. NAC Breda werd gevaarlijk via spits Tom Boere, terwijl Basar Önal en Giovanni Korte namens de bezoekers NAC-doelman Roy Kortsmit onder vuur namen. Echter was het de thuisploeg dat in de eerste helft de leiding nam, nadat Robin Schouten de in Doetinchem geboren Boyd Lucassen onderuit tikte. De strafschop werd vervolgens uitstekend inschoten door Odysseus Velanas.

In het tweede bedrijf had De Graafschap meer de bal, maar was het NAC dat het net vond. Na geklungel in de Doetinchemse defensie was het invaller Ezechiel Banzuzi die de tweede Bredase treffer op het scorebord zette: 2-0. Die achterstand kwam De Graafschap, dat in de tweede helft een stuk minder goed voor de dag kwam, niet meer te boven. Daardoor raken de play-offs plekken nog verder uit zicht voor de Doetinchemmers en blijven de Superboeren steken op plek veertien.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal