De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart heeft vermoedelijk het Guillain-Barré Syndroom, een ziekte die kan zorgen voor uitval van spieren. De oefenmeester is sinds maandag opgenomen in het ziekenhuis, waar hij wordt onderwerpen aan onderzoeken.

Voormalig De Graafschap-speler Hans Kraaij Jr. bracht vrijdagavond het nieuws naar buiten in de ESPN-uitzending Voetbal op Vrijdag. “Hij wilde graag dat wij dit zouden openbaren”, liet de voormalig voetballer weten. “Dat hij dus geen trainer is die overspannen in het ziekenhuis terecht is gekomen omdat hij te weinig punten pakt, maar hij heeft dus Guillain-Barré Syndroom.” Poldervaart liet weten aan een atypische variant te hebben van het syndroom. De komende tijd blijft in het ziekenhuis voor onderzoek.

De Graafschap komt vrijdagavond in actie tegen NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. De taken van Poldervaart worden, net als dinsdagavond tegen De Treffers, overgenomen door de overige stafleden. De trainer ontvangt ondertussen veel steunbetuigingen. Zo lieten onder meer de fanatieke supporters van Brigata Tifosi dinsdagavond een spandoek zien als steunbetuiging aan de oefenmeester.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8