© Foto: RTV Ideaal (archief)

De politie doet onderzoek naar een vermoedelijke mishandeling van twee senioren in het buitengebied van Gorssel. Op social media gaan foto’s van de vermoedelijke dader rond.

Het incident zou woensdag 3 april rond 16.00 uur hebben plaatsgevonden, in het bos bij Gorssel. Een jongeman reed op een scooter door het bos over de Amelterweg toen het flink mis ging. “De jongen vond dat mijn vader en zijn vriend onvoldoende ruimte maakten en besloot daarom te stoppen en deze twee senioren te gaan mishandelen”, laat de dochter van het slachtoffer weten, die niet bij naam genoemd wil worden. “Hij leek op weg te zijn naar hockey, want hij had een hockeystick en een sporttas bij zich.”

De mishandeling heeft veel indruk op de mannen gemaakt. “Ze zijn onthutst over hoe zo’n jonge gozer zo snel heeft kunnen ontploffen en overging tot een fysieke confrontatie”, aldus de dochter van het slachtoffer. “Mijn vader zit aan zware pijnstillers, heeft slechte nachten gehad en liep een zwaar gekneusde rib op. Hij heeft minder vertrouwen in mensen als hij nu buiten is.” De politie laat weten dat er een melding is gedaan en dat zij onderzoek doen naar het incident.

Hoewel er foto’s van de vermoedelijke dader en zijn kentekenplaat rondgaan op social media, kan de politie niet inhoudelijk reageren. “We zijn bekend met de melding en hebben het in onderzoek”, laat de politie weten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8