De stof die dinsdagmiddag werd gevonden in een bosje aan de Tolstraat in Drempt waardoor een boa onwel raakte, is waarschijnlijk drugsafval. De man die door het inademen van de stof onwel raakte is een 63-jarige man uit Geesteren, werkzaam als boa van Natuurmonumenten.

“De Forensische Opsporing is op dit moment druk bezig met het onderzoeken van de aangetroffen stoffen”, laat de politie woensdagmiddag weten. “Vermoedelijk gaat het om een dumping van drugsafval, maar dat moet uit het onderzoek blijken.” De boa kwam dinsdag ter plaatse nadat er maandag een melding binnenkwam over een bijzondere fles in een bosperceel. Het vermoedelijke drugsafval is inmiddels opgeruimd in Drempt. Het onderzoek van de Forensische Opsporing moet uitwijzen of het echt om een drugsdumping gaat.

De medewerker van Natuurmonumenten raakte bedwelmd door een nog onbekende stof en raakte onwel. Hierdoor is de politie ingeschakeld. De boa is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Over de huidige gezondheidssituatie kan de politie niets kwijt, wel laten ze weten dat de man dinsdag is ontslagen uit het ziekenhuis. In de gemeente Bronckhorst zijn ze geschrokken door de vondst van de stof. “Het is ernstige criminaliteit en zeer schadelijk voor mens en natuur”, laat burgemeester Marianne Besselink. “Zoiets is altijd schrikken.”

Vorig jaar kreeg de gemeente als eerste in Nederland de tweede ster voor het Veilig Buitengebied. Bronckhorst zet daarom in op preventie en hopen dat bewoners tips geven als zij iets opvallends zien. “Wij roepen via verschillende campagnes zoals onder andere de veilig buitengebied keurmerk acties inwoners inderdaad op verdachte situaties te melden”, schetst Besselink. “Het is mooi dat het afval gevonden is na een melding van een oplettende inwoner.” 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl