© Foto: Politie Warnsveld

Popgroep Politie Warnsveld gaat per ongeluk goed bewapend het festivalseizoen in. De vierkoppige popgroep, die door fans ook wel Popo Warra wordt genoemd, maakt normaal furore in Arnhem, Nijmegen en Zutphen met hun stevige pret-ska. Tot ze dit voorjaar opeens verbijsterd de studio uitlopen en wel met “Zomerdag”, een onvervalste zomerhit. Het nummer komt op 24 mei uit en de videoclip op 28 mei.

‘Zomerdag’ dus, een nummer dat smaakt naar Radler en ruikt naar factor 50 zonnebrand. Het vertelt het verhaal van een ongelukkige zakenman die smacht naar een onbereikbare liefde. ”Atypisch, zoals alles van Politie Warnsveld atypisch is en misschien een beetje somber voor een zomerhit, maar daar denken de gitaartjes en synthesizers heel anders over, het is één en al hittegolf” aldus leadzanger Joris van de Waterbeemd. ”We schaamden ons kapot toen we dit hadden gemaakt, maar we kunnen het onze fans niet aandoen om dit voor ons te houden.”

“Zomerdag” is niet de eerste release van het viertal; in de zomer van 2023 brachten ze hun veelgeprezen debuut-EP “Kibbelsfeer” uit. Sindsdien hebben ze al shows gespeeld in o.a. Doornroosje, Luxor Live en op Booster Festival. Maar “Zomerdag”, zoals de titel suggereert, is voor deze zomer, wanneer ze onder meer spelen op de Nijmeegse zomerfeesten en Mañana Mañana.