© Foto: RTV Ideaal (archief)

Afgelopen weken ziet politie Lochem weer een stijging in het aantal diefstallen van zitmaaiers in het district IJsselstreek, waaronder Barchem, Leuvenheim, Hall en Harfsen. Om eigenaren alert te maken en diefstallen van zitmaaiers te voorkomen plaatste de politie Lochem onlangs een aantal tips op social media. Afgelopen week is onder meer ook een zitmaaier gestolen bij een vrijstaande woning in Vorden.

De politie Lochem adviseert om een zitmaaier niet buiten te laten staan en de sleutel uit het contactslot te halen. Het advies is om verlichting te installeren op het terrein en te zorgen voor goed hang- en sluitwerk van de stalling. Verder adviseert de politie de zitmaaier desgewenst te verankeren met een ketting. Eigenaren kunnen eventueel de mogelijkheden van een ‘track & trace’-systeem bekijken. Verder kan het handig zijn om foto’s te maken van de zitmaaier en het registratienummer en opmerkelijke kenmerken te noteren van de zitmaaier. ‘Doe altijd aangifte bij de politie als u gedupeerd bent’, aldus politie Lochem.

Noteer bij een verdachte situatie gelijk het kenteken van het voertuig(en), het signalement van de persoon(en) en maak indien mogelijk een foto van de situatie. Neem bij een verdachte situatie direct contact op met de politie via 112. Bij tips en informatie over gebeurde verdachte situaties kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

© Foto: RTV Ideaal (archief)