Huiseigenaren kunnen in 2023 bij de gemeente Lochem subsidie aanvragen voor energieadvies aan huis. De gemeente stelt van 2023 tot en met 2026 elk jaar 25.000 euro beschikbaar. Met dit geld kunnen ongeveer 100 eigenaren per jaar een advies vragen over isolatie van hun huis.

Per huis is het verschillend welke isolatiemaatregel het beste werkt. Zonder en kennis en kunde isoleren kan leiden tot vochtproblemen en gezondheidsklachten. Door energieadvies in te winnen bij een deskundige, weten eigenaren zeker dat ze het juiste doen voor hun huis. Mensen komen in aanmerking voor de subsidieregeling ‘Energieadvies aan huis’ als ze eigenaar en bewoner zijn van een woning in de gemeente Lochem. De subsidie is bedoeld voor de kosten van het energieadvies door een gecertificeerd adviseur. Hiervoor geldt een maximum van 250 euro per woning. De vergoeding is nooit hoger dan de kosten van het energieadvies.

De gemeente Lochem wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Het isoleren van huizen helpt om energie te besparen. “Voor deze subsidie geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt en op is op”, meldt de gemeente Lochem. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Lochem, www.lochem.nl.

© Foto: RTV Ideaal