Cinemajestic Zutphen wil graag álle doelgroepen de mogelijkheid bieden om in de servicebioscoop aan de Dreef te genieten van een heerlijk filmuitje. Dit geldt ook voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met het verwerken van de vele prikkels in het dagelijkse leven. Als hun hersenen deze prikkels niet goed kunnen verwerken, kan dit leiden tot bijvoorbeeld concentratieproblemen, vermoeidheid en andere vervelende klachten.

Mensen die baat hebben bij een prikkelarme omgeving zijn onder anderen mensen met niet-aangeboren hersenletsel, epilepsie en mensen die herstellen van een burn-out, hersenbloeding of herseninfarct. Daarnaast geldt dit ook voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. Het bijwonen van een reguliere filmvoorstelling is voor deze mensen vaak te belastend. Speciaal voor hen vertoont Cinemajestic Zutphen op zaterdag 2 april de middag en dinsdag 5 april de avond een aantal speciale prikkelarme voorstellingen in verschillende genres variërend van actie tot avontuur en van een romantische komedie tot animatie.

Bij een prikkelarme voorstelling worden geen trailers van andere films noch reclame vertoond. Digitale schermen gaan op zwart en nergens klinkt er achtergrondmuziek. Bezoekers krijgen het verzoek om rekening met elkaar te houden en zachtjes te praten. Hapjes en drankjes bestellen kan in dit geval alleen aan de bar in de foyer. Als de film op punt van beginnen staat, lopen bioscoopmedewerkers langs de tafels om aan te geven dat de zaal is geopend. De film zelf wordt op een zachter volume vertoond dan gebruikelijk is.

Foto: Cinemajestic