Op paarse vrijdag, 8 december 2023, is de film “Hier ben ik” te zien in de Remonstrantse Kerk in Lochem. Deze film gaat over twee jonge vrouwen die verliefd op elkaar worden. Homoseksualiteit lijkt taboe in de kerk. De film is onderdeel van het project “Ik ben….. goed zoals ik ben” dat is bedoeld om mensen te laten nadenken over wie of wat ze zijn, gesprekken op gang te brengen en verhalen te delen. De gemeente Lochem is een van de Achterhoekse gemeenten die zich hebben aangesloten bij dit project.

Het programma Achterhoek Totaal Politiek van Radio Ideaal besteedt in haar uitzending van woensdag 6 december aandacht aan dit project. Hiervoor zijn uitgenodigd; mevrouw Alleke Wieringa, dominee van de Remonstranten Lochem-Zutphen; de heer Beer Swilders, betrokken bij de film “ Hier ben ik” en mede-oprichter van het project “Ik ben…. goed zoals ik ben”; mevrouw Wendy Goodin, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Lochem, een van de Achterhoekse gemeenten die zich hebben aangesloten bij dit project.

De uitzending is woensdag 6 december van 18:00 tot 19:00 uur te beluisteren via Radio Ideaal. De presentatie is in handen van Thea Lusink en de techniek wordt verzorgd door Benny Eenink en Koos Zijp.

© Foto: Moviemeter