Stichting Sint Deelt Uit zorgt ervoor dat alle kinderen die worden ondersteund door de Voedselbanken Zutphen, Lochem, Brummen en Eerbeek ook dit jaar weer een prachtig speelgoedpakket ontvangen van Sint & Piet.

Woensdag kwam een recordaantal sponsoren en relaties van Sint Deelt Uit samen bij de Voedselbank Zutphen. Maar liefst 39 bedrijven steunen dit jaar de stichting die in 2018 werd opgericht door Maarten van Kranenburg en Patrick van den Brink van Lutim Creatief Mediabureau. Onder de sponsoren zijn veel regionale ondernemers die het daadwerkelijk zien wat er met hun bijdrage gebeurt als een groot pluspunt ervaren.

Presentatrice Marlies Claasen ging in gesprek met wethouder Eva Boswinkel over armoede in de regio Zutphen en de rol van de gemeente hierbij. Daarnaast kwamen Carel Kraaijenhagen, voorzitter van de Voedselbank Zutphen en ondernemers en sponsoren Bernard Oosterink en Wendy Marsman aan het woord.

Dit jaar wordt Sint Deelt Uit alweer voor de zesde keer georganiseerd. Afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers hard gewerkt om van de actie weer een groot succes te maken.

© Foto: Frank Mossink