© Foto: RTV Ideaal (archief)

Als eerbetoon aan zijn geboorteplaats heeft kunstenaar Rocco Ostermann een prachtig gedicht geschreven over Dinxperlo. Het gedicht wordt gegraveerd in de natuurstenen band die op het Prins Clausplein wordt geplaatst.

Rocco Ostermann (1966) is zanger, gitarist, componist, auteur en verhalenverteller. Hij woont en werkt tegenwoordig vanuit Arnhem, maar is geboren en getogen in Dinxperlo. In verband met de herinrichting van het centrum van Dinxperlo is hem gevraagd een gedicht over Dinxperlo te schrijven. Het gedicht met de titel ‘Hier bevindt u zich’ refereert aan het verleden en de toekomst van Dinxperlo/Dinxperwick.

Rocco Ostermann hoopt met dit gedicht een mooi en blijvend geschenk aan te bieden aan de inwoners van Dinxperlo. “Ik vond het een hele grote eer en ook wel een spannende uitdaging om iets te maken waarvan ik hoopte dat het velen zou aanspreken. Dat het herkenbaar zou zijn”, zegt Ostermann.

Het gedicht wordt gegraveerd in een natuurstenen band die over het Prins Clausplein richting de Hogestraat loopt. Met Pasen 2025 is het plein gereed en zal ook het gedicht te zien zijn.