Er waren veel belangstellenden gekomen tijdens de officiele opening van de Ruilkast Keijenborg en omgeving. De nieuwe bistrotafeltjes waren ook al klaar voor de koffiehoek en die werden volop gebruikt. De voorzitter van Stichting Dorpshuis de Horst, Jan Schot, heette iedereen hartelijk welkom en gaf daarna het woord aan de initiatiefneemsters Silvie Bergervoet. Die vertelde over het ontstaan van de Ruilkast, en hoe de crowdfunding ging.

”Het ruilkast idee is geboren in de tijd van de lockdown. We misten het samenzijn en gezelligheid. Ook wordt alles steeds duurder, de Ruilkast is gewoon gratis en de koffiehoek leent zich uitstekend om samen even een kopje koffie of thee te drinken. We zijn zo bovendien duurzaam bezig, spullen worden niet weggegooid maar krijgen een tweede leven.”

Het hele project werd breed gedragen door verenigingen, particulieren en bedrijven uit de hele omgeving. Daardoor was er zelfs veel meer geld opgehaald dan het beoogde bedrag. Silvie bedankte iedereen daarom uit de grond van haar hart voor zoveel medewerking. Namen noemen deed ze niet, omdat dit er zoveel waren was ze bang namen te vergeten. Gerwin Sessink knipte het lint door van de ruilkast en deze werd daarbij officieel geopend.

© Foto: Silvie Bergevoet-Ankersmit

Meer foto’s in ons fotoboek