Het Schuttersgilde Sint Jan uit Keijenborg werd in 1853 opgericht door Pastoor Berendsen. Zoals elk lustrum pakt het Gilde ook bij het 170 jarig bestaan flink uit op het kermisterrein in Keijenborg. Het Gilde krijgt een nieuwe Keizer van Keijenborg en absolute topmuzikanten zorgen voor een geweldige sfeer in de feesttent op het kermisterrein.

Alle oud Koningen van het Gilde St. Jan krijgen de kans om de titel Keizer van Keijenborg te behalen. Op een volwaardige Keizersvogel zal geschoten worden totdat deze valt. Alleen Oud Koningen en de huidige Koning, Johnny Scholten, nemen deel. Het gaat er om spannen want ze weten allen hoe ze de Vogel moeten raken om hem er af te schieten. Wie volgt de huidige Keizer, Ike Hennink, op?

Tijdens het hele jubileumweekend is er elke avond feest in de feesttent. Op vrijdag trappen de ruige jongens van Achtung! af met als speciale gast de enige echte Schlagerkoning van Nederland Otto Lagerfett. Op zaterdagavond speelt Still Blue de Jubileumtent plat en op zondagmiddag zullen de mannen en vrouwen van Die Powerhosen het podium beklimmen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)