Oost Gelre heeft veel mogelijkheden voor toeristen om in de mooie gemeente te verblijven. Eén daarvan is het verblijf op een minicamping of campercamping. Tot nu toe liep dat seizoen voor dit type campings van 15 maart tot en met 31 oktober.

Exploitanten merken dat mensen langer van het seizoen willen genieten, vooral door de enorme populariteit van de camper. Ook zijn er in het najaar tegenwoordig langer zachte weersomstandigheden. Daarom hebben exploitanten de gemeente gevraagd om het kampeerseizoen te verlengen.

Het college van B&W van Oost Gelre werkt graag mee aan dit verzoek, voor een proefperiode van 3 jaar. Zij heeft besloten dat vanaf 2024 het seizoen voor minicampings en campercampings loopt van 1 maart tot en met 30 november. Ook tijdens de kerstvakantie mogen zij geopend zijn. Er gelden wel een paar voorwaarden. Zo geldt er een maximum van 5 campers of caravans per minicamping en camper-camping. Campers mogen maximaal 2 nachten achtereenvolgens verblijven en caravans maximaal 7 nachten achter elkaar.

© Foto: RTV Ideaal (archief)