In de culturele zaal van de Pol in Gaanderen werd de eerste nieuwjaarsbijeenkomst gecombineerd met de perspresentatie van de volgende MPG theaterproductie, Shrek the musical. Met een demonstratie van enkele solo- en groepsscenes werd alvast een visitekaartje afgegeven voor wat een kleurrijk spektakel gaat worden voor jong en oud.

Rozan te Kaat mocht op het laatste moment invallen om de avond als een echte MPG’er, dus zonder podiumvrees te presenteren. Naast de professionele artistieke leiding, bestaat MPG uit een cast van zo’n 50 spelers, die weer worden ondersteunt door tientallen vrijwilligers die zich met kleding, catering, PR, techniek, productie en decorbouw bezighouden. Een 11-koppige kledingcommissie zal zeker tot de laatste dag bezig zijn het kleurrijke spektakel helemaal ‘af’ te maken en de decorbouwers bedenken ondertussen, onder leiding van Maarten Kok, hoe ze een bos, een kasteel, en een enorme draak het Amphion in en ook weer uit krijgen.

Voor elke nieuwe productie zoekt MPG een regisseur die een ‘klik’ voelt met het verhaal en de uitdaging aan wil gaan; Voor Shrek is dat Samantha Janssen uit Arnhem. Samen met muzikaal leider Gerben Kruissebrink en choreografe Femke Nieuwenhuis worden alle onderdelen samengesmeed tot een onvergetelijke belevenis van dans, spel, zang en muziek. “Natuurlijk zit er weer een 15 koppig live orkest mét strijkers ‘in de bak’ en worden er heerlijke, jazzy, broadway-achtige nummers gespeeld, met veel tempo wisselingen en verrassende effecten”. Femke vult aan: “Ook voor de dansers wordt het een pittige klus, maar ze hebben al vaker laten zien uitdagingen niet uit de weg te gaan” verteld Gerben.

Shrek wordt gespeeld door Henk-Jan Garretsen, een rol die hem letterlijk ‘op het lijf’ is geschreven. Sonja te Velde speelt prinses Fiona, een rol die wat verder buiten haar comfortzone ligt en daarom des te uitdagender.

© Foto: Tom Harder