Op 14 april komt de twaalfde editie van The Passion live vanuit het centrum van Doetinchem. De live-uitzending is het startpunt van een reeks evenementen in de gemeente.

Op 14 april kunnen inwoners op verschillende plekken in de gemeente ‘samen kieken’ naar de uitzending. Ook is er die avond een business event in theater Amphion. Na 14 april volgen een rondreizend evenement, het Eerste Avondmaal genoemd, de Doetinchemse Passie Toer, een Doetinchemse voorstelling en de lancering van de Alles kump goed-app.

De binnenstad krijgt richting de zomer een Doetinchemse Passie Toer. Hierbij presenteren de ondernemers en horecazaken zich in video’s. Zo kunnen toeristen zien wat er in een straat te vinden is. Vlak voor de zomervakantie wordt, samen met diverse koren, dansgroepen, bandjes en bekende Achterhoekers in de binnenstad de Doetinchemse variant van The Passion opgevoerd. Daarbij wordt het verhaal van The Passion vertaald naar de gemeente Doetinchem en streek.

Inwoners, ondernemers en organisaties die willen meehelpen, een kijklocatie beschikbaar willen stellen of andere ideeën hebben, kunnen contact opnemen via passion@doetinchem.nl. Meer informatie over The Passion in Doetinchem staat op: www.doetinchem.nl/passion.

Foto: The Passion Doetinchem