Op zondag 13 november organiseert de Stichting Staf & Mijterweekend voor de 16e keer een onvergetelijk Sinterklaasfeest voor jong en oud in het mooie historische centrum van Lochem. Na enkele jaren een avondintocht georganiseerd te hebben wordt dit jaar het roer van Pakjesboot 14 omgegooid.

De aankomst van de Sint en zijn Schoorsteenpieten op zondag 13 november wordt weer spectaculair en één groot feest. Tijdens het wachten aan het Twentekanaal zijn er echte Flyboard Pieten actief op het Twentekanaal. Ook zal de Pietenband er zijn om dit feest van muziek te voorzien. Praatjesmeneer Wally en burgemeester Sebastiaan van ’t Erve wachten samen met iedereen op de aankomst van Sinterklaas en zijn Schoorsteenpieten. De boot zal rond 12.15 uur aanmeren in Lochem. Als de Sint veilig aan wal is betreedt hij zijn paard Ozosnel. Er volgt daarna een gezamenlijke optocht met de Pietenband naar het centrum van Lochem.

In het centrum van Lochem is het van 13.00 tot 15.45 uur feest. De winkels zijn deze zondag ook geopend. Naast het doorlopende programma op de Kleine Markt zijn er verspreid door alle winkelstraten leuke activiteiten voor de kinderen. De activiteiten kunnen al wandelend bezocht worden. Nieuw dit jaar is de ‘sinttrein’. deze trein stopt bij elke activiteit in de binnenstad en maakt steeds dezelfde ronde in wandeltempo. Er is van alles te doen, denk hierbij onder andere aan knutselen, voorlezen, karaoke, een springkussen en een pietendisco bij het Jongerencentrum. Ook is er een cadeautje voor alle kinderen. Op de Grote Markt staan natuurlijk ook dit jaar weer de draaimolen, poffertjes en suikerspinnenkraam.

© Foto: Jorrit van de Kolk – Jorpics