© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Vrijdag vond de symbolische sleuteloverdracht plaats van het horecapand Nijhof in Halle. De sleutel werd eerst overhandigd aan wethouder Wilko Pelgrom en hij gaf de sleutel door aan de leerlingenraad van de Dorpsschool Halle.

De 150 leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de school liepen vrijdagmorgen van het huidige schoolgebouw naar café-restaurant Nijhof, wat in 2026 de plek voor de nieuwe Dorpsschool is. De leerlingen gingen samen met de wethouder, schooldirecteur Rick Wolsink, oud-eigenaren Karin en Chris en personeel van Nijhof een gebakje eten om zo het feestelijke moment te beginnen. Even later was het tijd voor een lekker buffet met broodjes en drinken.

Na de toespraak van schooldirecteur Rick werd de grote sleutel overhandigd door Chris van Nijhof aan wethouder Wilko Pelgrom. Die nam hem in ontvangst en na zijn toespraak gaf hij de sleutel aan de leerlingenraad van de Dorpsschool Halle. Om het feestelijke moment compleet te maken werd ‘Het Laatste Rondje’ van Andre Hazes ingezet.

Karin en Chris werden door dans en applaus bedankt voor wat zij gedaan hebben voor de gemeenschap en hebben een goed gevoel bij wat gaat komen. De voorgevel van het gebouw blijft bestaan zodat er aan de uitstraling vanaf de weg kant niets veranderd. Binnen zal een flinke verbouwing plaatsvinden om van de horecazaak een school te maken. Wilko Pelgrom gaf aan dat in 2026 het moment daar is om de nieuwe school te openen. Ook wordt de sportaccommodatie van SV Halle aangepakt. De oude kantine verdwijnt, er komt een nieuwe sporthal en de school en sportclub gaan samen de inrichting van het buitenterrein realiseren. Ook de buurt denkt goed mee om het voor een ieder een mooie plek te laten zijn.

Meer foto’s in ons fotoboek