© Foto: RTV Ideaal

Van 4 maart tot en met 26 april 2024 voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N318 tussen Varsseveld en Aalten. Tijdens de werkzaamheden worden ook maatregelen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd om de hinder te beperken en de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden voor direct aanwonenden, hulpdiensten en het busvervoer.

Het groot onderhoud aan de provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Aalten bestaat uit het vernieuwen van de bovenste laag van het asfalt, het aanbrengen van nieuwe markeringen op de weg, het uitvoeren van onderhoud aan de verlichting en het vervangen van enkele bewegwijzeringsborden. Naast het groot onderhoud neemt de provincie een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Op een aantal zijwegen van de N318 worden de beschermingsblokken vervangen door grasbetonstenen. Hierdoor kan vooral landbouwverkeer beter de N318 oprijden. Ook wordt het fietspad verbreed ter hoogte van atletiekvereniging AVA. . Onder de nieuwe parallelweg komt een infiltratieriool zodat regenwater goed kan wegstromen.