De gemeente Bronckhorst heeft dinsdag het stationsgebouw van Vorden na een openbare inschrijving verkocht. Er waren twee inschrijvingen en deze zijn op inhoud en prijs beoordeeld. Uit de selectie kwam ’t Dekkershuus BV uit Udenhout als beste naar voren. Eigenaar Arjan Demers heeft ‘roots’ in Vorden en ervaring met het restaureren en vervolgens duurzaam exploiteren van monumentale gebouwen.

In het plan biedt het gebouw straks studio’s voor starters op de verdieping en op de begane grond commerciële functies met een maatschappelijke achtergrond en kleinschalige horeca. Denk hierbij aan verkoop van streekproducten en een stop- en startplaats voor wandelaars van het bekende Pieterpad. Het is de bedoeling dat Demers met zijn bedrijf in de eerste helft van 2024 met de restauratie start.

“Wij zijn blij met deze ervaren partij, die een sterke band met Vorden heeft. Hun plannen passen goed in de omgeving en in het bijzondere gebouw. Het is nu aan de koper om de ideeën uit te werken. Wij wensen hem daarbij veel succes” aldus wethouder Wilko Pelgrom. Ook de koper is blij met de aankoop. “We kunnen niet wachten om onze ideeën verder uit te werken. We willen de inwoners van Vorden hier heel graag bij betrekken en het gebouw weer een prominente plaats in de samenleving geven” aldus Arjan Demers.

© Foto: Martijn van Vulpen