De verkoop van het voormalige stationsgebouw in Vorden aan Chocolaterie Magdalena gaat niet door. Door de stijgende bouwkosten en inflatie zijn de financiële risico’s voor de ondernemers te groot geworden.

“Daarom is in goed overleg met de gemeente besloten om de verkoop van het stationsgebouw aan de Chocolaterie niet door te laten gaan”, laat de gemeente in een persbericht weten. De locatie was een droom voor ondernemers Michael Bink en Magdalena Haverkamp. “We willen er een lust voor het oog van maken”, liet Bink eerder weten. “De entree is nu niet mooi, je kijkt tegen een verwaarloosd pand aan.” Deze droom gaat nu dus niet door voor de ondernemers. Om het stationsgebouw te kunnen aankopen kregen de ondernemers hulp van de gemeente. Bronckhorst kocht het leegstaande stationsgebouw voor een ‘marktconforme prijs’ van 359.000 euro aan, waarna het voor minimaal 159.000 euro zou worden doorverkocht. In deze kosten werd ook een eenmalige subsidie verwerkt voor de restauratie van het stationsgebouw.

De Chocolaterie heeft op dit moment twee vestigingen in de gemeente, in Vierakker en Bronkhorst. Met de komst van de nieuwe locatie in Vorden zou betekenen dat Chocolaterie Magdalena de huidige locatie in Vierakker zou sluiten. “Nu de verhuizing van onze Chocolaterie naar het stationsgebouw niet doorgaat ontstaat er ook voor ons een nieuwe situatie met nieuwe mogelijkheden”, geeft eigenaar Bink aan. “Wij zijn van plan in de gemeente Bronckhorst te blijven. Daar zullen wij met opgeheven hoofd verder gaan met onze passie voor het chocolade-ambacht.”

Nu de verkoop niet doorgaat blijft Bronckhorst eigenaar van het pand. Het is nog niet bekend wat er nu met het leegstaande pand gebeurt. “Doel blijft om het monumentale pand in ere te herstellen en om het een duurzame nieuwe functie te geven”, aldus wethouder Wilko Pelgrom. “Daar gaan we bij de gemeente mee aan de slag.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Gemeente Bronckhorst (archief)