Inwoners, organisaties, boeren en ondernemers uit Steenderen zijn met elkaar in gesprek over de toekomst van het dorp. Samen werken ze aan het Dorps Energie Plan (DEP) Steenderen, een plan voor de overgang naar duurzame energie.

Vooraf gaven inwoners in Steenderen massaal hun wensen door in een enquête voor het Dorps Energie Plan. Inmiddels zijn twee enthousiaste groepen aan de slag. De DEP Denktank ontwerpt de route waarin ze samen met de gemeente Bronckhorst het DEP gaan vormgeven. Daarnaast is er de Werkgroep, een grote groep met betrokkenen die meedenken en meedoen. De groepen stemmen samen af welke onderwerpen en doelstellingen ze uitwerken op basis van de wensen van inwoners, ondernemers en organisaties. “Ik doe mee om er op te letten of we niet gaan hemelfietsen,” aldus een deelnemer van de DEP Denktank. Een ander wil iets nalaten voor haar kleinkinderen en aan de slag met praktische acties.

Met dit plan kunnen inwoners, organisaties, boeren en ondernemers van Steenderen gezamenlijk en ieder op een eigen manier werken aan acties voor het besparen van energie, opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. Het dorp maakt de plannen. De gemeente werkt samen en ondersteunt. Je hoeft zeker geen verstand te hebben van energie om mee te doen. De volgende bijeenkomst voor alle geïnteresseerden is op 27 september om 19.15 uur in De Kei. Aanmelden kan voor 27 september via www.op-morgen.nl/steenderen-energie. Daar kun je daar ook al aanmelden voor één van de werkgroepen om mee te kunnen denken over de verschillende onderwerpen.

© Foto: Gemeente Bronckhorst