De derde storm van dit jaar trekt ook over de Achterhoek. In diverse plaatsen heeft storm Jocelyn schade aangebracht. De ernst van de schades valt mee, er zijn nog geen gewonden gevallen bij de storm. Wel werd de eigenaar van een autobedrijf in het buitengebied tussen Zelhem en Doetinchem verrast. Woensdagmorgen was duidelijk dat de storm en de harde wind hadden gezorgd voor een boom die op een auto was gevallen.

Bij een bedrijf aan de Doctor Grashuisstraat in Zelhem werd een rolluiksysteem van de gevel geblazen door de harde wind. Dit viel op de parkeerplaats bij het bedrijfspand en zorgde verder voor weinig overlast. De brandweer heeft de afgelopen dagen al wel diverse meldingen van stormschade mogen ontvangen. Omgevallen boven waren de meeste oorzaken van de meldingen.

De maand januari is nog niet voorbij maar de teller staat dit jaar al op drie stormen. Afgelopen nacht raasde storm Jocelyn door Nederland. Eerder deze week trok storm Isha over het land en op 2 januari was storm Henk het die boven Nederland raasde. Meteorologen spreken van een officiële storm als de gemiddelde windsnelheid op minstens één KNMI-station over een heel uur uitkomt op windkracht 9.

© Foto: Garage Teerink / André Teerink