© Foto: RTV Ideaal (archief)

Een 38-jarige man uit Winterswijk is dinsdag veroordeeld tot 40 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden, dit schrijft Omroep Gelderland. Hij reed een woning in Winterswijk binnen en vluchtte na het ongeval.

De man reed op 25 januari 2023 over de Kottensweg. Hij slipte, raakte van de weg en kwam met zijn auto achterstevoren tot stilstand in de woonkamer. De bewoners zaten daar op dat moment. Een van hen liep onder andere een botbreuk in de voet op en de andere bewoner raakte lichtgewond. Na het ongeval spraken omstanders de automobilist aan. Hij rende weg, maar kon worden opgepakt door de politie.

De Winterswijker had te veel alcohol gedronken en heeft niet goed rechts gehouden. De rechtbank vindt het niet bewezen dat de man onvoorzichtig gereden heeft, mede omdat de politie de toedracht van het ongeluk niet goed heeft onderzocht. Zijn straf is daarom lager dan de eis. De officier van justitie eiste namelijk 140 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van anderhalf jaar.

© Foto: RTV Ideaal (archief)