Het Team Smoks Hanne Zelhem heeft voor het Radboud Oncologie Fonds maarliefst 1 533,10 euro weten op te halen. Wat eigenlijk begon qua voorbereidingen voor een 4-daagse werd een 3-daagse. Zondag werd het besluit genomen door de organisatie om de eerste dag, de dinsdag, te laten vervallen in verband met de te verwachten hitte.

Woensdagochtend om 4 uur ging Edwin van start met de 50 km en daarna volgen om 5:45 uur Jeannet met de 40 km. Monique en Luca gingen om 7 uur op pad voor de 30 km. Het begin van de dag was het qua temperatuur nog wel te doen alleen in de loop van de middag werd het toch wel warm en benauwd. Net voor Weurt wordt het even zwaar voor Monique en wordt besloten dat Luca met Edwin doorloopt en gaat finishen voor 17:00 uur, zodat hij de volgende dag weer kan starten. Monique loopt als begeleider van hem mee en hoeft niet uit te scannen. Jeannet is ook rustig doorgelopen en kwam om 15:30 uur binnen. Luca en Edwin waren om 16:30 uur weer terug op de Wedren.

De derde dag, eigenlijk de tweede, start Edwin weer om 4 uur, Jeannet om 4:45 uur voor de dag naar Groesbeek. Luca en Monique hebben een goede nachtrust gehad maar Luca heeft toch nog te veel last van zijn benen en knie en besluit om te stoppen en dus niet meer van start te gaan. Een goed besluit maar ook natuurlijk wel een vervelend besluit. De start vanaf de de loopdag is prima qua temperatuur om te lopen, rond 11:30 uur begint te regenen. Eerst miezerregen en daarna toch steviger. Dit duurt tot eind van de middag. De stukken die er gelopen worden door Jeannet en Edwin lijken voor hun gevoel langer te zijn dan voorgaande jaren. Jeannet is om 13:20 uur weer over de finish en Edwin om 16:12 uur.

De laatste dag is altijd een bijzondere dag. Dtudenten die op de Wedren aanwezig zijn bij de start, die er overigens iedere ochtend staan. Zij zijn deze ochtend in nog grotere getalen aanwezig en nog enthousiaster dan de afgelopen twee dagen. Deze dag gaat richting Brabant en daarna via Plasmolen naar de Via Gladiola. Onderweg is de sfeer uiteraard goed want het is de laatste dag en iedereen is in opperbeste stemming. Voordat de finish in zicht komt dient er eerst nog de cheque overhandigd te worden voor het goede doel, het Radboud Oncologie Fonds. De opbrengst in op dat moment 1533,10 euro. Om 16:30 uur kwamen Edwin en Jeannet over de finisch en werd de cheque uitgereikt het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Foto: Team Smoks Hanne Zelhem