Het wandelteam ”Smoks Hanne Zelhem” loopt dit jaar vier dagen mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Edwin Assië (45 jaar) uit Brummen, Jeannet Lenselink (50 jaar), Luca Navis (13 jaar) en Monique Navis (44 jaar) uit Zelhem gaan de strijd aan om de vier dagen te voldoen. De reden dat meegedaan wordt is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Radboud oncologie fonds.

De reden voor dit fonds is omdat Monique zelf heeft ondervonden wat de gevolgen van kanker zijn en is en is nog steeds heel erg blij met de kansen die haar zijn gegeven voor bestralen en chemo. ”Bij Monique is in november 2020 baarmoederhalskanker geconstateerd. Op 30 december 2020 is ze het traject in gegaan met behandelingen (25 bestralingen, 5 chemokuren, 5 brachybehandelingen/inwendige bestralingen) en op 18 februari 2021 de laatste behandeling gehad” verteld teamgenoot Edwin. ”En wij vinden dat iedereen met welk soort kanker ook die kans moet krijgen nu en in de toekomst. Dat is de reden dat ik meeloop” laat Monique weten.

Het inzamelen van geld is al begonnen. Aan de Pluimersdijk 19 in Zelhem staat een grijze container met daarop de sticker “Flessen voor Radboud Oncologiefonds”. Daarin kunnen statiegeldflessen worden gedoneerd. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar teamsmokshannezelhem@gmail.com zodat de flessen opgehaald kunnen worden. De actie stopt op vrijdag 15 juli, een aantal dagen voor de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Het team zal maandag 18 juli afreizen naar Nijmegen voor een slaapplek en dinsdagmorgen vroeg zal er worden gestart.

Op de laatste dag van de Nijmeegse vierdaagse,vrijdag 22 juli, zal er een cheque overhandigt worden aan het Oncologiefonds van het Radboud met het totaal opgehaalde bedrag van het statiegeld en de donaties.

Foto: Team Smoks Hanne Zelhem