Komend weekend vindt de 42e editie van het Terborg Toernooi plaats: hét internationale voetbaltoernooi voor spelers onder de 18 jaar. Al decennialang wapperen de landsvlaggen van de deelnemers het gehele toernooi langs het veld. Deze editie voegt de organisatie daar graag een vlag aan toe: de Achterhoek Pride-vlag. De Pride valt samen met het Terborg Toernooi; dat 2, 3 en 4 juni wordt gespeeld op de velden van sportpark de Paasberg in Terborg.

Het Terborg Toernooi brengt al jarenlang de regio Terborg en de Achterhoek samen. “Niet alleen op de tribunes om te genieten van voetbal op het allerhoogste niveau, maar ons toernooi kenmerkt zich door de vele internationale spelers die gedurende de week onderdak krijgen bij gastgezinnen. Elkaar ontmoeten is een belangrijk thema”, aldus de organisatie van het toernooi. Dat is bij de Achterhoek Pride ook het geval, waar een maand lang gevierd wordt hoe kleurrijk de Achterhoek is. “Wij proberen het onderwerp diversiteit en inclusie ook aan te kaarten bij sportverenigingen”, vertelt Cas Maarse namens de Achterhoek Pride. “Wij zijn trots dat het Terborg Toernooi zich uitspreekt”, vervolgt Maarse. “Ze stellen een norm dat iedereen ongeacht kenmerken of eigenschappen welkom is. We hopen dat andere (sport)evenementen en verenigingen volgen.”

De Achterhoek Pride-vlag wordt op de openingsdag van het toernooi, vrijdag 2 juni om 18.45 uur, toegevoegd aan de landsvlaggen die wapperen op het sportpark. Zo hangen er dit jaar vijf vlaggen langs het voetbalveld, die van: Nederland, Denemarken, Brazilië, Ghana en de Achterhoek Pride-vlag.

© Foto: RTV Ideaal