Dinsdagavond werd in Lochem ‘The Hunt’ gespeeld. Jongerenwerk Lochem heeft in samenwerking met politie Lochem The Hunt georganiseerd. Alle jongeren uit de gemeente Lochem tussen de 12 en 18 jaar konden zich vooraf hiervoor aanmelden. Er deden 56 jongeren en 25 politieagenten mee aan The Hunt. De politie had 3 auto’s 10 fietsen, 2 scooters en een drone tot hun beschikking. De deelnemers konden alleen rennen en een poging wagen om niet gepakt te worden door de politie. Davy Bosch Is de winnaar van The Hunt. Hij wist als enige zijn stempelkaart te behouden. “Rennen, goed kijken en zorgen dat je niet gepakt wordt door de politie”, aldus winnaar Davy. Davy mag als prijs binnenkort een hele dag meelopen met de politie.

De deelnemers kregen aan het begin een bandje. Ook kregen ze een stempelkaart waarop ze stempels moesten verzamelen bij 5 verschillende stempelposten in Lochem. Bij deze stempelposten waren de jongeren ‘veilig’ en konden daar niet worden gepakt. Deelnemers hadden een witte wegwerpoverall over de eigen kleding aan zodat ze herkenbaar waren voor de politie. Wanneer de politie een deelnemer had gespot werd dit door de portofoon omgeroepen. Teams van fietsen, motoren, scooters en of auto’s kwamen dan naar die plek om de deelnemer in te sluiten waardoor de deelnemer in de meeste gevallen niet meer kon ontsnappen. Iedere deelnemer kreeg tijdens The Hunt 2 levens. Als een deelnemer de eerste keer werd gepakt moesten ze het bandje inleveren. bij de tweede keer was het ‘game over’ en moest de stempelkaart worden ingeleverd en de overall moest uitgetrokken worden zodat de politie kon zien dat de deelnemer uit het spel lag. “We worden het meest gepakt door de agenten op de fiets en de scooter,” aldus één van de deelnemers tijdens de Hunt. Politieagenten reageerden positief. “Dit is een erg leuke manier om meer verbinding te krijgen met de jongeren”, vertelt een agent tijdens The Hunt terwijl hij weer op zijn politiemotor stapt om opzoek te gaan naar de deelnemers.

The Hunt trok veel aandacht. Bewoners gingen naar buiten om te kijken wat er gebeurde en ook online op sociale media werd erover gesproken. De deelnemers, politie en het Jongerencentrum reageerden allemaal positief. De verschillende partijen waren erg fanatiek tijdens het spel en er werd door verschillende mensen gezegd: “Het leuk zou zijn als dit vaker georganiseerd zou worden.”

© Foto: Nicole Arendsen