In Bronckhorst worden twee nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen geopend. In Vorden wordt een bed and breakfast (B&B) beschikbaar gesteld en in Hengelo worden tien chalets ingericht voor opvang.

“We hadden natuurlijk vorig jaar gehoopt dat het nu al voorbij zou zijn maar helaas is dat niet zo”, aldus burgemeester Marianne Besselink over de uitbreiding van de opvanglocaties. In Vorden op landgoed De Konijnenbult is per 19 februari een opvanglocatie voor de duur van een jaar geopend. In de B&B is plek voor zes personen. Op Vakantiepark Bronckhorst aan de Handwijzersdijk in Hengelo worden per 1 april tien chalets beschikbaar gesteld. In de helft van deze vakantiewoningen kunnen zes personen wonen en de andere helft is geschikt voor vier personen. Deze locatie blijft ook een jaar geopend als opvanglocatie.

In de plattelandsgemeente worden op dit moment ongeveer 160 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De gemeente verwacht dat het aantal het aankomende jaar nog blijft toenemen. Bijna zestig van de vluchtelingen verblijven bij gastgezinnen. “Dat zegt wat over de samenleving in Bronckhorst”, geeft wethouder Evert Blaauw aan. “Dat moeten we niet onderschatten.”

Naast het openen van de nieuwe locaties is ook de opvang De Hooge Weide in Vorden met een half jaar verlengd. Hierdoor kunnen ongeveer dertig Oekraïners langer verblijven op de opvanglocatie. Eerder werden al locaties in Drempt, Vierakker en Hengelo verlengd.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)