Vrijdagmorgen is de tweedaagse Enduro, georganiseerd door de ZAMC, van start gegaan in en rondom Zelhem. Om 7:45 uur kwamen vele deelnemers samen om een moment stilte te houden voor Thijs Bulten die afgelopen zondag overleed tijdens de offroadrit in Ruurlo. Na een luid applaus maakte de crossers ruimte voor de eerste rijder die om 8:00 uur mocht starten.

Dit weekend vindt de 43e Jan van Beek rit & 83e KNMV Enduro Kampioensrit bij de ZAMC plaats. Vanaf de ZAMC accommodatie wordt er gestart waarna er diverse proeven gereden worden. De laatste proef vindt plaats op het ZAMC trail parcour. Het Zand, de crossbaan van de Halmac in Halle en de achtertuin van Hendrik Jan Lovink zijn de andere proeven.

Donderdagavond was de receptie van de jubilerende club. Maarliefst 50 jaar bestaat de ZAMC en dat werd gevierd. De nieuwe directeur van de KNMV en burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst kwamen naar de Korenweg om een woordje te doen. Ook een aantal leden werden verrast met een oorkonde omdat ze zich al 50 jaar of meer voor de club inzetten.

© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Meer foto’s in ons fotoboek