© Foto: RTV Ideaal / Koos Zijp

De Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg in Lochem krijgen een nieuwe inrichting. Deze wegen past de gemeente Lochem aan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast maakt de gemeente van de Walderpoort een betere entree naar de binnenstad. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de uitstraling van de vroegere historische stadspoorten in de stad Lochem. De gemeente Lochem organiseert de tweede inloopbijeenkomst op donderdag 9 februari in het gemeentehuis.

Afgelopen zomer was er op het gemeentehuis een inloopbijeenkomst voor alle inwoners. Hier presenteerde de gemeente Lochem het schetsontwerp van de nieuwe inrichting van de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. Ingebrachte reacties zorgden tot een aantal aanpassingen in het ontwerp. Tijdens een tweede inloopbijeenkomst zien belangstellenden in het gemeentehuis het voorontwerp en komt iedereen meer te weten over de werkzaamheden. Ook kan er, tijdens de inloopbijeenkomst, een reactie worden achterlaten. Iedereen kan op donderdag 9 februari het gemeentehuis, aan de Hanzeweg in Lochem, binnenlopen van 16.00 tot 20.00 uur.

Het voorontwerp is na 9 februari 2023 ook te vinden op de website van de gemeente Lochem. Via een reactie formulier kan iedereen daar, van 10 tot 17 februari, ook digitaal een reactie achterlaten op het voorontwerp. Ook de gemeenteraad spreekt nog over de plannen. De werkzaamheden aan de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg starten in het najaar van 2023. Het werk verdeelt de gemeente Lochem in verschillende fases. Dus de wegen liggen niet tegelijk in één keer open.

© Foto: RTV Ideaal (archief)