© Foto: Erik Brouwer

Een tweetal is vrijdagmiddag aangehouden nadat ze op een mogelijk gestolen crossmotor rondreden. Rond 15:00 uur vond er een achtervolging plaats rondom Zelhem. De politie vraagt via Instagram aandacht voor de mogelijk gestolen crossmotor.

Wat er zich precies heeft afgespeeld is onduidelijk. De politie werd vrijdagmiddag ingeschakeld. Getuigen melden dat de achtervolging is begonnen in Doetinchem. Ter hoogte van de Haareweg in die plaats werd mogelijk een waarschuwingsschot gelost. Het tweetal reed over de grote weg in de richting van Velswijk en ging vervolgens in de richting van Zelhem via de Hummeloseweg. Daar kwamen de bestuurder en de bijrijder van de crossmotor ten val en gingen er te voet vandoor.

Het tweetal rende door diverse weilanden. De eerste voorvluchtige werd snel gepakt. De ander werd een tijd later opgepakt. Vele agenten rukte uit voor dit voorval. Minstens vijf politiewagens werden gezien door getuigen. Bij de achtervolging raakte niemand gewond.

De motor waar het om gaat staat hieronder afgebeeld. Mocht u informatie hebben over deze motor? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844 of via www.politie.nl

© Foto: Politie Achterhoek West