© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Maandagmorgen werd er door Calle Janssen van LochemGroen! een cheque uitgereikt aan de Roofvogelopvang Barchem. Calle had vroeg namens LochemGroen! per motie om een eenmalige bijdrage van 7500 euro voor de roofvogelopvang in Barchem. De coalitie VVD Lochem, GemeenteBelangen Lochem en Meedenken met Lochem stemde tegen dit voorstel. Calle had daarom vorige week een donatiepagina aangemaakt voor de roofvogelopvang in Barchem.

Het streven was in eerste instantie om 2000 euro op te halen. ”Mijn vriendin vond dit een vrij hoog bedrag en we zijn tot een streven van 1000 euro gekomen” aldus Calle Janssen tegen RTV Ideaal. ”Dit bedrag werd al binnen een dag ingezameld. We zijn dan ook blij dat er 6750 euro is opgehaald. Dit bedrag draagt bij samen met andere donaties om zo het voer en andere kosten te dekken.”

Alfons en Joke van Roofvogelopvang Barchem zijn blij met de cheques die ze overhandigd kregen maandagmorgen. Naast een flinke bijdrage door Lochemgroen! is er op hun eigen rekening ook al meer dan 2600 euro binnengekomen. Ook Vogelwerkgroep Noord-West-Achterhoek kwam met een cheque van 1525 euro. Bij elkaar is er al bijna 11000 euro opgehaald voor de Roofvogelopvang Barchem. Calle Janssen laat vindt het prachtig dat er zoveel geld is opgehaald voor de stichting die wordt gerund door Alfons en Joke Holtslag.

Het opvang en revalidatiecentrum Barchem is een landelijk gelegen opvangcentrum in Barchem dat gespecialiseerd is in de opvang van gewonde roofvogels en uilen. Sinds 1998 heeft de opvang een vergunning van het ministerie in 1999 heeft het opvangcentrum de status “erkend vogelasiel” gekregen. Dit betekend dat het opvangcentrum voldoet aan strenge criteria op het gebied van kennis, verzorging, hygiëne, opvangmogelijkheden en volières.

© Video: Dean Schaap